top of page

Franc Muller

Welfare diseases: the insidious epidemic

About Franc Muller   |   education   |   linkedIn

Welvaartsziekten: de sluipende epidemie

 

De statistieken zijn alarmerend hoe de West-Europese bevolking steeds jonger chronisch ziek wordt. Ook bij ons in Nederland is dat zichtbaar. Denk aan Lyme, MS of bijvoorbeeld ME. Tijdens mijn lezing komen diverse chronische aandoeningen aan bod in de vorm van praktijk voorbeelden. Dan wordt duidelijk dat we juist de samenwerking moeten zoeken als collega therapeuten. Het vergroot de kans op gezondheid voor onze patiënten.

In mijn praktijk zie ik de afgelopen 30 jaar het accent van acute ziektes en niet zo ernstige chronische ziekten verschuiven naar steeds ernstigere chronische ziekten.

De grondlegger van de homeopathie (Samuel Hahnemann) was zich al in 1830 bewust van het probleem van de chronische ziekten. Daarbij constateerde hij dat de leefomstandigheden, de voeding en de mentaal emotionele toestand van de patiënt daarbij een cruciale rol speelden.

Intussen is ook de hele geneeskunde maar ook homeopathie doorontwikkeld, maar het probleem is, zoals hierboven beschreven, eigenlijk alleen maar erger geworden. We staan als therapeuten en artsen voor grote uitdagingen.

Dat vraagt voor een homeopaat andere antwoorden voor zijn of haar patiënten dan 30 jaar geleden.

 

Mijn gedachte was: wat zou Hahnemann in onze tijd gedaan hebben? Ik denk dat hij op zoek zou zijn gegaan naar de oorzaken en manieren gezocht zou hebben die op te lossen. Mijn voortschrijdende inzicht wil ik delen. Want delen is het nieuwe vermenigvuldigen.

Als homeopaten merken we dat we vaak er met een homeopathisch geneesmiddel alleen niet meer komen omdat er een fundamenteel te kort is ontstaan in de voeding, er veel belasting is ontstaan in fysiek en psychisch opzicht.

 

In deze voordracht laat ik zien hoe ik samenwerk met andere disciplines, o.a. in het orthomoleculaire gebied ondersteuning zoek voor mijn patiënten, en andere therapeutische mogelijkheden gebruik om de oorzaken van de klachten te helpen genezen.

Diverse chronische ziekten komen tijdens mijn lezing aan bod. Belangrijkste is dat jullie handvatten krijgen om in je eigen praktijk mee verder te kunnen.

Franc Muller_edited.jpg
bottom of page