top of page

Koos Noordeloos

Homeopathie, oud of juist heel modern?

Opleiding   |    linkedIn

Homeopathie, oud of juist heel modern?

De homeopathie is meer dan 2 eeuwen geleden ontstaan. Hahnemann heeft de eerste middelen ontsloten. Kent heeft het met zijn middelen en het repertorium meer toegankelijk gemaakt. De afgelopen 50 jaar is de ontwikkeling in een stroomversnelling geraakt. Van Vithoulkas leerden we de geneesmiddelbeelden, nog meer uitgewerkt door Alphons Geukens. Daarna volgden Sankaran, Scholten, Yakir, Hardy, diverse Indiërs en vele anderen. Het internet maakt de homeopathie nog meer toegankelijk door webinars en E-learning.  Op onze opleiding in de homeopathie voor artsen, de PACH, leert u over al deze onderdelen.

 

Workshop

Een oefening in homeopathie toepassen in acute situaties. We banen ons via een lijst met zogenaamde eerste hulp homeopathie middelen een weg naar meerdere geneesmiddelbeelden en maken kennis met differentiëren en repertoriseren. 

Over Koos Noordeloos

Koos Noordeloos, 67 jaar. Ik was bijna 32 jaar werkzaam in een eigen huisartspraktijk met reguliere geneeskunde en homeopathie. De laatste jaren was ik ook huisartsopleider bij de VU. Mijn motto was altijd: om in Nederland homeopathie toe te kunnen passen in de huisartspraktijk, dien je ook de huisartsgeneeskunde goed te beoefenen. Sinds 3 jaar ben ik nu coördinator van de PACH, de enige opleiding in de homeopathie voor artsen in Nederland. Hierin verzorg ik het jaarprogramma, geef ik regelmatig les en ben actief in een app groep en op een discussieforum voor onze cursisten. De laatste jaren is de PACH een samenwerking van de HS, de Homeopathie Stichting samen met de VSU, de Vlaamse Studiegroep voor Unitaire Homeopathie, onze Vlaamse zusterorganisatie. 

Koos Noordeloos_edited.jpg
bottom of page